Lähde

Lähde

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

YYTERIN LIETTEET

20.7.2016 MERI-PORI, YYTERIN LIETTEET

YYTERIN LIETTEET OVAT ERÄS SATAKUNNAN JA KOKO SUOMEN TÄRKEIMMISTÄ LINTUALUEISTA. SIELLÄ TAPAA RUNSAASTI VARSINKIN KAHLAAJIA. MUUTTOAIKAAN SINNE LASKEUTUU MONIA ERI LINTULAJEJA RUOKAILEMAAN.
PITKOSPUISTA RAKENNETTU REITTI KULKEE YYTERIN DYYNIALUEELTA LIETTEIDEN HALKI JA SEN VARRELLA ON USEITA LUONTOTORNEJA / - LAVOJA.

LIETTEILLÄ EI VOISI LIIKKUA OLLENKAAN ILMAN NÄITÄ UPEITA RAKENNELMIA. RETKIPÄIVÄMME OLI TODELLA KAUNIS, LÄMMIN JA AURINKOINEN KESÄPÄIVÄ. TUULTA OLI JONKUN VERRAN. PITKOSPUUT OVAT SEN VERRAN LEVEÄT, ETTÄ OHITUSTILANTEET SUJUVAT ONGELMITTA JA KAIDE LUO TURVALLISUUDEN TUNTUA. REITTI ON  KILOMETRIEN PITUINEN. ME ETENIMME VAIN OSAN MATKAA ISTUSKELLEN VÄLILLÄ RETKIJAKKAROILLA PITKOSPUILLA.
LIIKKEELLÄ OLI JOUKOITTAIN KAIKENLAISIA KORENTOJA JA VÄSTÄRÄKKINUORUKAISIA, JOITA KUVASIMME.
LUONTOTORNIT OVAT RANNAN LÄHEISYYDESSÄ EIVÄTKÄ OLE KOVIN KORKEITA, JOTEN NIIHIN ON HELPPO KIIVETÄ.MEREN RANTA NÄYTTI OLEVAN HYVIN MATALAA PITKÄLLE. NÄIMMEKIN JONKUN KÄVELEVÄN VEDESSÄ RANNAN SUUNTAISESTI REILUN MATKAN.
YYTERIN LIETTEET OVAT NIIN MIELENKIINTOINEN JA VIEHÄTTÄVÄ RETKIKOHDE, ETTÄ SINNE TÄYTYY POIKETA TOISTEKIN. EHKÄPÄ LINTUJEN MUUTTOAIKAAN.


  Pitkospuut lietteiden halki

    Matalaa hiekkapohjaista merenrantaaVideo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti