Lähde

Lähde

maanantai 24. lokakuuta 2016

PUKALAN RETKEILYALUE

PUKALAN RETKEILYALUE, ORIVESI 15.10.2016.

Länsi-Suomi, Pirkanmaa 
Orivesi (www.orivesi.fi) 
Pinta-ala 12 km2, perustettu 1968 Pukalan luonnonhoitometsän nimellä. 
Aluetta hoitaa Metsähallitus.

Oriveden länsipuolella, rauhallisella metsäalueella sijaitsevan Pukalan virkistysmetsän sydän on syvä ja kirkasvetinen Pukalajärvi.Etelä-Suomen Inariksi luonnehditun Pukalan syvimmäksi kohdaksi on mitattu jopa 54 metriä. Metsähallitus on rauhoittanut hallinnassaan olevat Pukalajärven pohjoispuolen rantametsät sekä saaret vuonna 1968.  (Luontoon.fi -sivulta).

OLI KUIVA LOKAKUINEN PÄIVÄ, KUN SUUNTASIMME KULKUMME PUKALAAN. KYLMÄN YÖN JÄLKEEN JUURAKOT JA PITKOSPUUT OLIVAT LIUKKAITA, JOTEN PITI EDETÄ VAROVASTI. POLKU SEURAILI RANTAA, VÄLILLÄ KALLIOTA YLÖS, VÄLILLÄ ALAS. REITTI EI OLLUT MEILLE ERITYISEN HELPPO, MUTTA EI SE RETKINAUTINTOA HAITANNUT. 

YHDEN OJA YLI ON LAITETTU SILTALANKKU. KOKEILIMME SITÄ MAASTOKENGÄLLÄ. SE OLI HURJAN LIUKAS JA LIMAINEN, JOTEN PITI HARRASTAA EXTREME -URHEILUA JA YLITTÄÄ SE KONTATEN TURVALLISUUSSYISTÄ. KIVISTÄ POLKUA PITKIN SAAVUIMME UPEALLE LAITURILLE JA PORTAILLE, JOITA PITKIN PÄÄSI KAPUAMAAN KERRASSAAN MAHTAVALLE SAARELLE IHASTUTTAVIA MAISEMIA KATSELEMAAN. LÄHISTÖLLÄ ON MYÖS JA LAAVU JA PARI ULKORAKENNUSTA. TÄLLÄ KERTAA EVÄSTELIMME KUITENKIN PIKKUSAARESSA PÖYDÄN ÄÄRELLÄ.

ILLAN LÄHESTYESSÄ USVA ALKOI NOUSTA VEDEN YLLE VAIVIHKAA LISÄÄNTYEN KOKO AJAN. USVAN KOHOAMINENKIN OLI HIENOA SEURATTAVAA. MAISEMA MUUTTUI NIIN LEMPEÄN PEHMEÄKSI.

Silta saareenVideoEi kommentteja:

Lähetä kommentti